top of page

Bede Zsuzsanna 1983-ban végzett az ELTE pszichológia szakán. Dr. Lux Elvira és Dr. Buda Béla tanítványaként 1984-ben szexuálpszichológusi oklevelet szerezett, majd 1987-ben klinikai szakpszichológusi szakvizsgát tett le. A Magyar Szexológiai Társaság alapítói  között volt, jelenleg tagja a Magyar Pszichológiai Társaságnak, illetve 2012-től a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének ellenőrző bizottsági tagjaként tevékenykedik. Mindemellett a Szex és Párterápiás Egyesület elnöke volt  2012-től 2015-ig. Bede Zsuzsanna szakpszichológusként és tanárként dolgozott a szakma sok területén többek között az Országos Ideg-és Elmegyógyászati Intézetben, SOTE Bőr-és Nemibeteg-gondozó Intézetben, Újpalotai Családsegítő Központban, Zsámbéki Tanítóképző Főiskolában és az ELTE Tanárképző Főiskolán. Klinikusként a szakvizsga megszerzése óta folyamatosan magánrendelést folytat, melyben az általános pszichés zavarok mellett elsősorban a párkapcsolati és szexuális problémák kezelésével foglalkozik. A 2001-ben alakult Bedestan Bt. cég keretében működő Pszichológiai és Szexológiai Magánrendelő vezető pszichológusaként dolgozik.
Jelenleg Budapesten, zuglói házukban él férjével, három gyerekükből gyermekpszichológus, fotóművész és professzionális zenész lett.

Standovár Júlia kétszeres Pécsi József Ösztöndíjas fotóművész. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem BA Fotográfia szakán 2013-ban diplomázott, majd a new yorki School of Visual Arts Photo- Video and Related Media mester szakát 2015-ben végezte el. Alkotásait kiállította Budapesten többek között a Ludwig Múzeum, a Budapest Art Market, a Capa Center és a TOBE Galéria. New Yorkban többek között megjelentek művei a MoMA PS1 Art Photo Book Fair-en, a La Mama Galériában, a Knockdown Centerben. 
Standovár fotográfiákból és beton tárgyakból felépülő munkássága széles skálán mozog. A különböző stílusú alkotásokat összeköti a rétegelt gondolati logika, az emberi kapcsolatokkal foglalkozó témakörök, illetve a személyes szemszög keveredése az absztrakt mozzanatokkal. A képek mellett fontos alkotóelemként  megjelenik a szöveg, a szexualitás és a humor. 
Júlia 2013 óta Brooklynban él, de gyakran hazajár Zuglóba.

A Kék Melleken Túl  

Over The Blue Nipple Hills

A Kék Melleken Túl könyv egy anya-lánya, illetve szexuálpszichológus és fotográfus párbeszéde a szexről, szexualitásról és párkapcsolatokról. 

bottom of page